Sekėjai

2013 m. vasario 10 d., sekmadienis

Sausainiukai.

Ar  jau spėjote pasimėgauti šias metais ? Dar nespėjote ?  Na pabandykite labai patiks.



Trapūs sausainiai su baltuoju šokoladu, džiovintomis vyšniomis ir lazdyno riešutais

Porcijos: apie 500 g sausainių
Trukmė: apie 20-30 min. gaminti ir apie 10-12 min. kepti orkaitėje
Kalorijos: apie 520 kcal/ 100 g
Ingredientai:
100 g baltojo šokolado,
100 g sviesto,
50 g rudojo cukraus,
1 kiaušinis,
šlakelis vanilės aromato,
180 g kvietinių miltų,
šaukštelis kepimo miltelių,
50 g džiovintų vyšnių,
50 g lazdyno riešutų,
žiupsnelis druskos.

Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C.
Virš vandens vonelės išlydykite 60 g baltojo šokolado, į jį sudėkite sviestą, suberkite cukrų, įmuškite kiaušinį, supilkite vanilės aromatą, įberkite žiupsnelį druskos ir energingai išplakite, kol cukrus ištirps.
Atskirame inde, miltus sumaišykite su kepimo milteliais. Suberkite į plakinį ir vėl išmaišykite.
Rupiai, peiliu, sukapokite 20 g baltojo šokolado, džiovintas vyšnias ir riešutus. Suberkite į tešlą ir dar kartą išmaišykite.
Rankomis ar šaukšteliu formuokite norimo dydžio rutuliukus, juos šiek tiek suplokite, sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą (palikite tarpelius, kad kepantys sausainiai nesusiliestų) ir kepkite apie 10-12 minučių, kol sausainiai gražiai pagels.
Atvėsinkite.
Virš vandens vonelės išlydykite likusį šokoladą, juo apšlakstykite keptus sausainius ir atvėsinkite.
Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą