Sekėjai

2013 m. vasario 9 d., šeštadienis

Kaip pasigaminti šokoladą ?

Padaryti šokoladą namų sąlygomis gali būti ilgas procesas, reikalaujantis daug kantrybės. Nėra teisingų ar neteisingų receptų, gali būti naudojama daug įvairių sudėtinių dalių, siekiant gauti norimą skonį, bet viskam reikia praktikos ir sunkus darbas pasiteisins. Skaitykite toliau ir sužinokite, kaip pagaminti šokoladą.
Instrukcija, kaip pagaminti šokoladą:
Jums reikės:
Pieno
• Kakavos pupelių
• Cukraus
• Kakavos sviesto
1. Pakepinkite orkaitėje arba kavos skrudintuve kakavos pupeles. Pupelės turėtų būti skrudinamos 5 – 35 minučių 250 – 325 laipsnių temperatūroje. Pradėkite skrudinti pupeles aukščiausioje temperatūroje, palaipsniui ją mažindami, kol pupelės pradeda traškėti. Traškėjimas rodo, kad skrudinimas baigtas.
2. Išlukštenkite kakavos pupeles. Šis procesas užima nemažai laiko, nes pats efektyviausias būdas yra tai padaryti rankomis.
3. Sugrūskite išlukštentas pupeles, kol jos taps šokoladinio likerio konsistencijos. Tai galima atlikti kai kuriomis sulčiaspaudėmis, priešingu atveju tai turi būti padaryta rankomis ir šis etapas gali būti gana nepatogus.
4. Pridėkite kakavos sviesto, cukraus ir pieno, jei norite. Kiekvienas šokolado gamintojas naudoja kitą receptą, todėl šis žingsnis leidžia eksperimentuoti. Pradėkite pridedant nuo labai mažai pieno ir kakavos sviesto.
5. Minkykite šokoladą, ir kuo ilgiau tai daroma, tuo vientisesnis tampa šokoladas. (Jei tai darysime trumpiau, šokoladas bus kruopelėmis.) Tai reikėtų daryti kelias valandas.
6. Kaitinkite šokoladą. Tuomet atvėsinkite iki 90 laipsnių  ir supilkite jį į norimą formą.

3 komentarai:

  1. Naudingas ir įdomus įrašas :) Reiks išbandyti :)
    _____________________
    lif-agny.blogspot.com

    AtsakytiPanaikinti
  2. Kaip fainai. Šiaip neesu mėgėja suktis virtuvėje. Bet gal visai nieko būtų išbandyt. :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Na sekmės bandat ;) Manau pavyks jums :)
    -Viktorija.

    AtsakytiPanaikinti