Padaryti šokoladą namų sąlygomis gali
būti ilgas procesas, reikalaujantis daug kantrybės. Nėra teisingų ar
neteisingų receptų, gali būti naudojama daug įvairių sudėtinių dalių,
siekiant gauti norimą skonį, bet viskam reikia praktikos ir sunkus
darbas pasiteisins. Skaitykite toliau ir sužinokite, kaip pagaminti
šokoladą.
Instrukcija, kaip pagaminti šokoladą:
Jums reikės:
• Pieno
• Kakavos pupelių
• Cukraus
• Kakavos sviesto
• Pieno
• Kakavos pupelių
• Cukraus
• Kakavos sviesto
1. Pakepinkite orkaitėje arba kavos
skrudintuve kakavos pupeles. Pupelės turėtų būti skrudinamos 5 – 35
minučių 250 – 325 laipsnių temperatūroje. Pradėkite skrudinti pupeles
aukščiausioje temperatūroje, palaipsniui ją mažindami, kol pupelės
pradeda traškėti. Traškėjimas rodo, kad skrudinimas baigtas.
2. Išlukštenkite kakavos pupeles. Šis procesas užima nemažai laiko, nes pats efektyviausias būdas yra tai padaryti rankomis.
3. Sugrūskite išlukštentas pupeles, kol
jos taps šokoladinio likerio konsistencijos. Tai galima atlikti kai
kuriomis sulčiaspaudėmis, priešingu atveju tai turi būti padaryta
rankomis ir šis etapas gali būti gana nepatogus.
4. Pridėkite kakavos sviesto, cukraus ir
pieno, jei norite. Kiekvienas šokolado gamintojas naudoja kitą receptą,
todėl šis žingsnis leidžia eksperimentuoti. Pradėkite pridedant nuo
labai mažai pieno ir kakavos sviesto.
5. Minkykite šokoladą, ir kuo ilgiau tai
daroma, tuo vientisesnis tampa šokoladas. (Jei tai darysime trumpiau,
šokoladas bus kruopelėmis.) Tai reikėtų daryti kelias valandas.
6. Kaitinkite šokoladą. Tuomet atvėsinkite iki 90 laipsnių ir supilkite jį į norimą formą.
Naudingas ir įdomus įrašas :) Reiks išbandyti :)
AtsakytiPanaikinti_____________________
lif-agny.blogspot.com
Kaip fainai. Šiaip neesu mėgėja suktis virtuvėje. Bet gal visai nieko būtų išbandyt. :)
AtsakytiPanaikintiNa sekmės bandat ;) Manau pavyks jums :)
AtsakytiPanaikinti-Viktorija.