Sekėjai

2013 m. vasario 10 d., sekmadienis

Tai vienas iš mano pačių skaniausių patiekalų ,tai yra tortai..Na ir jus pabandykite,labai gardu.
Braškių tortas su pistacijomis
Porcijos:8
Kalorijos: apie 550 kcal/ porc.
Trukmė: apie 1 val. gaminti ir apie 1 val. laikyti šaldytuve
Ingredientai:
maždaug 300 g šviežių braškių
50 ml braškių arba aviečių likerio ar trauktinės,
50 ml vandens,
50 g cukraus.
Biskvitui:
 75 g kambario temperatūros sviesto,
180 g cukraus,
3 kiaušiniai + 3 kiaušinių tryniai,
75 g migdolų miltų,
120 g kvietinių miltų,
šaukštelis kepimo miltelių,
šaukštas vanilės ekstrakto,
žiupsnelis druskos. 
Pistacijų kremui: 
apie 250 ml pieno,
pusė šaukšto vanilės ekstrakto,
1 kiaušinio trynys,
1 nubrauktas šaukštas miltų,
80 g nesūdytų pistacijų,
1 šaukštas cukraus,
200 ml plakamosios grietinėlės (35 % riebumo), 
7 g želatinos,
žiupsnelis druskos.


Pirma iškepkite biskvitą.
Orkaitę įkaitinkite iki 170 °C temperatūros.
Sviestą ištrinkite su cukrumi ir žiupsneliu druskos.
Įmuškite kiaušinius ir kiaušinių trynius, supilkite vanilės ekstraktą ir plakite tol, kol masė taps puri ir balkšva.
Atskirame inde sumaišykite migdolų, kvietinius miltus ir kepimo miltelius.
Miltų mišinį suberkite į plakinį ir išmaišykite.
Gautą tešlą padalinkite į dvi dalis, supilkite į kepimo popieriumi išklotas išardomas kepimo skardas (maždaug 26 cm skersmens), pašaukite į orkaitę ir kepkite apie 20 min.. 
Aš atskirų sluoksnių biskvitus mėgstu kepti atskirai, kad jų paviršius būtų lygus ir gražus, bet jei du biskvitus tingite kepti atskirai, visą tešlą galite supilti į vieną kepimo skardą, kepimo laiką pailginti maždaug iki 30 min. ir vėliau atvėsusį biskvitą perpjauti pusiau peiliu.
Pagaminkite pistacijų kremą. 
Želatiną užpilkite šaltu vandeniu ir išbrinkinkite. 
Į puodą supilkite 150 ml pieno, vanilės ekstraktą ir įberkite žiupsnelį druskos.
Kiaušinio trynį sumaišykite su miltais ir išplakite.
Kiaušinio/miltų mišinį sudėkite į pieną ir ištirpinkite.
Pradėkite kaitinti (ant mažos ugnies) ir virkite tol, kol masė sutirštės. Nuolat maišykite. Nuimkite nuo ugnies ir palikite, kad atvėstų.
Pistacijas nuplikykite ir nulupkite. Jas sumaišykite su cukrumi ir maždaug 100 ml pieno ir trinkite maisto smulkintuvu tol, kol gausite košytę.
Atskirame inde iki standumo išplakite grietinėlę.
Kartu sumaišykite virtą pieno kremą, sutrintas pistacijas ir grietinėlę.
Želatiną nuspauskite, kad neliktų vandens pertekliaus, pakaitinkite prikaistuvyje tol, kol ji ištirps (užvirinti nereikia) ir įmaišykite į prieš tai gautą kremą. Atvėsinkite tol, kol kremas pradės tirštėti. Taip jį bus lengviau užtepti ant biskvitų ir jis nenubėgs per kraštus.

Prikaistuvyje pašildykite 50 ml likerio sumaišyto su 50 ml vandens, taip pat įberkite 50 g cukraus ir ištirpinkite.
Šiuo likerio skiediniu sulaistykite pirmą biskvitą. Ant viršaus tepkite pistacijų kremą, klokite antrą biskvitą, jį vėl sulaistykite likusiu likerio skiediniu ir vėl užtepkite sluoksnį pistacijų kremo.
Tortą padėkite į šaldytuvą dar maždaug valandai, kad pastovėtų ir kremas visiškai sustingtų.
Tada į ketvirčius supjaustykite braškes ir jas sudėkite ant pyrago. Tortą taip pat galite papuošti šviežių mėtų lapeliais.
Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą